Over 1646

1646 is een experimentele kunstruimte in hartje Den Haag. Met een experimenteel, internationaal, en gratis publieksprogramma wil 1646 een bijdrage leveren aan een samenleving die steeds complexer wordt. Hierin worden gevestigde structuren en traditionele gezichtspunten aan de kaak gesteld om te reflecteren op de vragen waar we allemaal mee rondlopen.
In haar tentoonstellingsprogramma toont 1646 innovatieve kunstenaarspraktijken en worden lokale en internationale kunstenaars uitgenodigd om nieuw werk te produceren. Het programma bestaat uit een breed overzicht van tentoonstellingen, artist talks, evenementen, publicaties, gesprekken, podcasts en een artist-in-residence programma. 1646 is een stichting die zich wijdt aan het creëeren van de ruimte en de middelen om kunstpraktijk te stimuleren. Door de focus op solo-projecten biedt 1646 een diepgravend inzicht in de kunstenaar en diens werk.

Ons ambitieuze programma presenteert kunstenaars die gebruik maken van strategieën zoals fictioning, complicating en humor uit te nodigen tot dialoog, om bijzondere en eigenzinnige visies te introduceren of om de realiteit in al haar gelaagdheid ter discussie te stellen. Wij zijn ervan overtuigt dat fictie een onmisbaar instrument is om de wereld op nieuwe manieren voor te stellen. Daarbij omarmen we complexiteit, tegenstrijdigheid en paradox — inherente onderdelen van het menselijke bestaan — als essentieel tegenwicht voor de heersende rationaliteit van de dag. Tot slot vinden wij een speelse houding en humor belangrijk om openheid te bewaken.

 

1646 heeft een internationale instelling en hecht waarde aan de circulatie van perspectieven. Hierom is het artist-in-residence programma opgezet als luwte voor de ontwikkeling van werk en ideeën. De residency is niet gericht op een uitkomst, maar bestaat puur om de ruimte te geven voor werk/onderzoek/reflectie, terwijl er kennis gemaakt wordt met de Haagse context.

Bestuur

Janice McNab
Maaike Gouwenberg
Sebastiaan Buijs
Reinier The

Team

Clara Pallí Monguilod
Co-director / curator
cpm@1646.nl

Johan Gustavsson
Co-director / curator
jg@1646.nl

Daniëlle de Hoog
administratie & productie
admin@1646.nl

Honey Kraiwee
productie & coordinatie.
production@1646.nl

Jeroen van der Hulst
marketing & communicatie.
communication@1646.nl

Shop & Support