We're currently closed: Closed due to Covid-19.We hope to reopen on zaterdag 20/3 at 13:00

You have

items in your cart

Su Hui-Yu

The Cinema of Séance

:

12/03/2021 –
– 16/05
16/05/2021

Let op: Door de COVID-19 maatregelen is de openingsdatum van deze tentoonstelling nog niet vastgesteld.

Su presenteert nieuw werk in The Cinema of Séance, zijn eerste solotentoonstelling in Nederland. Su’s werk bevindt zich tussen de geschiedenis en de herinnering, op collectief, universeel vlak en op een persoonlijk, individueel vlak. erwijzend naar een cultgenre uit de Taiwanese cinema van de tachtiger jaren, positioneren de werken de sociaalpolitieke turbulentie van die periode in Taiwan midden in het heden, waardoor niet alleen geappelleerd wordt aan de herinnering, maar de taboes uit het verleden en het heden ook opnieuw worden verbeeld.

Su’s werken gaan over Taiwanese geschiedenis, herinnering, herverbeelding en schending. In The Cinema of Séance wordt nieuw licht geworpen op de taboes van het verleden en het heden, en onderzoekt hij de mechaniek van onderdrukking en bevrijding die verbonden is aan de zeden van de samenleving.

In de tachtiger jaren van de vorige eeuw verscheen er in Taiwan een cult-genre van wraakfilms waarin vrouwen centraal staan. De staat van beleg in Taiwan, opgelegd door Kuomingtang (ook bekend als de Chinese Nationalistische Partij) was toen bijna ten einde. Deze films boden een uitlaatklep voor de verlangens en seksuele onderdrukking onder het juk van de overheid, maar luidden ook het begin de periode van immense transformatie van het land in.

Su Hui-Yu onderzoekt de grenzen het lichaam, seksualiteit, maar ook de verwikkeling van sociaal-politiek gedrag met verbod en ontzegging. De kunstenaar maakt de weg vrij voor de mogelijkheid het verleden te herzien en eraan toe te voegen met zijn reflectieve praktijk, het ‘her-schieten’ van vroege Taiwanese experimentele films. Met film effecten en extreem geweld brengt Su deze cultfilms tot leven in de werken.

Info

About Su Hui-Yu: Su Hui-Yu is geboren in Taipei in 1976. Hij behaalde zijn MFA aan Taipei International University of the Arts in 2003 en is sindsdien actief als kunstenaar. Su maakte deel uit van gerenommeerde internationale film festivals, tentoonstellingen en kunstinstellingen, waaronder het IFFR (Rotterdam), OzAsia festival (Adelaide, AUS), de Videonale (Bonn, DE), PERFORMA (New York, VS), Wuzhen Contemporary Art Exhibition (CHN), MOCA Taipei (TW), Kaohsiung Museum of Fine Arts (TW), San Jose Museum of Art (USA), Herbert F. Johnson Museum of Art at Cornell University (USA), Casino Luxemburg – Forum d’art contemporain (LU), Bangkok Arts and Culture Center (TH) en Power Station of Art (Shanghai, CHN). In 2017 presenteerde IFFR Rotterdam een retrospectief van Su’s videowerk, en zijn video Super Taboo ging in première tijdens de Tiger Awards Competition for Short Films. Su deed ook mee aan de Tiger Short Competition in 2019 met The Glamorous Boys of Tang. Meer informatie op www.suhuiyu.com    
Links
De titel van deze tentoonstelling is geïnspireerd op Julian Ross’ essay over Su’s werk, getitled “Midnight Séance with Su Hui-Yu”
Supported by
The Cinema of Séance is sponsored by:

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Related